Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A barátság buktatói

2008.10.20

A barátság buktatói


  

Egy jó barátságnak rengeteg buktatója van. De hogyan kerülheted el ezeket? És mit lehet tenni, ha már beleestél valamelyik hibába?

 

 

 Egyoldalú barátság

 

Ez az egyik legsúlyosabb hiba, ami egy barátságban felléphet. Lehet, hogy te észre sem vetted, hogy folyton te mesélsz a barátnődnek, te öntöd ki neki a szíved, és ő ad neked tanácsokat, miközben te nem figyelsz rá. Gondolj bele, mennyire rosszul eshet ez neki! Ha ez fordítva van, akkor nincs mit tenni. A legjobb, ha őszintén elmondod neki, hogy mi bánt. Ha igaz barátod, megpróbál majd változatni ezen.

 

 

 

 

 

 

 Kétszínűség

 

Mondanom sem kell, hogy egy igaz barátságban a felek nem beszélik ki egymást. Ha valami problémád van a barátnőddel, akkor neki mondd el, és ne a háta mögött sustorogj róla.

Természetesen a titkait sem fecsegheted ki. Ha rád bízott valami extra titkosat, nincs annál nagyobb hiba, ha azt elmondod valakinek. Vedd inkább megtiszteltetésnek, hogy ennyire bízik benned, és tartsd a szád!

 

 

 

                                     

                                 

 

Harmadik személy

 

Sok barátság hullik szét attól, hogy bejön a képbe még egy személy. Ha a barátnőd szívesebben tölti azzal a lánnyal az idejét, akkor hagyd, hátha idővel rájön, hogy te vagy az igaz barátja. Ha mégsem, próbáld megbeszélni vele, mondd el neki, hogy ez téged nagyon zavar. De ne feledd, mindenkinek lehet több barátja is, nem sajátíthatod ki a barátnődet, ahogy ő sem téged.

 

 

 

 

 

Kié a pasi?

 

Sajnos nagyon sok barátság romlik el a pasik miatt.

Tisztázzuk: a barátnőd pasija neked tabu, és ez fordítva is igaz. Ha tetszik is a srác, akkor sem halászhatod el az orra elől! Neked hogy esne?

Ha mindkettőtöknek ugyan az a srác tetszik, vagy egybe vagytok szerelmesek, és lehetőséged van rá, hogy összejöhetnél a sráccal, előbb kérdezd meg a barátnőd véleményét. Ha igaz barátod, bele fog egyezni. De ha látod, hogy nagyon szenved... Nem mondom, hogy dobd a pasit, de én megtenném a legjobb barátnőmért.

Aranyszabály, hogy egy pasi miatt sosem szabad összevesznetek! Tudod: Sose fuss se férfi, se busz után! Úgyis jön a következő! 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Köszönöm a segítséged

(Esztiii, 2008.12.24 21:05)

Köszönöm a válaszodat. Igazad van... habár lehet, hogy a barátságunkban az is közrejátszik, hogy voltak olyan esetek amikor én nem tudtam elmenni, egy általuk rendezett pizsamapartiba... ez után eléggé összevesztünk, mert szerinte csak azért sem mentem el, mert a másik ott volt, meg ilyenek... meg gyakran veszekszünk...vagyis veszekedtünk... megmondom az utolsó "veszekedésünk" az pár hónapja volt amikor kiöntöttem a toltartójából atollakat, de szerintem az összehasonlítva egy veszekedéshez olyan mint egy kiskutya egy óriáshoz képest...Most már szerintem olyanok vagyunk mint egy baráti háromszögg.remélem ez megmarad

válasz=Esztiii

(szerki, 2008.12.23 15:25)

Én is voltam ilyen helyzetben hogy jobban barátkozott a 2 legjobb barátnőm egymással... Én addig nem szóltam nekik amíg figyelmen kívül nem hagytak... Szerintem amíg rendesen foglalkoznak veled és nem közösítenek ki addig ne szólj nekik... Bár neked is kéne 1 olyen barát aki csak veled foglalkozik! És nem csak 1 háromszögben vagytok, ahol az egyiket kiközösítitek! De ha már 2-3 éve barátnők vagytok lehet hogy ez a háromszög nem zavar titeket...

mit tegyek?

(Esztiii, 2008.12.23 14:00)

Szia szerkesztő. Szeretném tőled megkérdezni, hogy mit tegyek ebben az esetben:
Van egy barátnőm, vagyis kettő. Már2 éve barátok vagyunk ( alegjobbak) de megjegyzem a másik lánnyal már 3 éve barátok. Vele jobban barátkozik.Ez normális vagy esetleg hagyjam egy picit őket..?