Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fiú-lány barátság

2008.10.21

Fiú-lány barátság

Ha egy társaságban feldobod a témát, hogy létezik-e fiú-lány barátság, szinte borítékolhatod, hogy azonnal ellentétes vélemények és érvek halmaza fog bombázni. Három nagy részre oszthatjuk a várható "csoportokat":
- fiú-lány barátság igenis létezik;
- lehetséges ideig-óráig, de az egyik fél előbb-utóbb többet akar, esetleg szakítás után maradnak barátok;
- nincs, és soha nem is létezhet, mint ahogy kutya és macska sem lehetnek barátok.
Egy biztos: mindenki tud példát mondani valamelyik állításra. Vannak lányok, akiknek a legjobb barátjuk egy fiú és fordítva. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy sokszor ez a kapcsolat tovább tart, az egyik fél talán nem is olyan nagy titokban, de arra vár, hátha a barátja észreveszi őt, egyik nap más szemmel néz rá, s a barátságból szerelem szövődik. A másik fél ezt általában észre is veszi, hiszen ha barátok és odafigyelnek egymásra, akkor nagyon is ismerik az érzéseket, amiket magukból árasztanak. A legkönnyebb hátat fordítani az egésznek, szimplán nem venni tudomásul a másik érzelmeit, úgy tenni, mintha nem is sejtenénk, hogy a másik belül szenved attól, hogy ő már jóval többet érez szimpla barátságnál. De kérdem én, milyen barát az, aki ezt szó nélkül hagyja, mert neki kényelmesebb, lubickol ebben a barátságban nevezett maszlagban, ami igazából semmi és senki másról nem szól, csakis róla?

Pár évvel ezelőtt volt egy fiú barátom, akivel minden titkomat megosztottam, egyszerűen mindent tudott rólam, jobban ismert talán, mint én önmagamat. Aztán egy időben egyre jobban elszaporodtak a hívások, a gesztusok, a kedvességek és éreztem, hogy a részéről ez már több, mint barátság. Vettem egy nagy levegőt és kérdőre vontam. Bevallotta, hogy már egy ideje többet érez irántam, és szeretné, ha nem csak barátok lennénk. Nagyon rosszul érintett a dolog, mert úgy éreztem, hogy becsapott engem, mert miközben teljes mértékben kiadtam neki magam, olyan dolgokat is megtudott rólam, amiket mások nem, és áltatott azzal, hogy ő a barátom. Nem tudtam mást tenni, egy időre megszakítottam vele minden kapcsolatot. Ez egy radikális lépés volt, de más módszer egyszerűen nem létezett. Kár lett volna finomkodni, ebben az esetben az nem vezetett volna célra. Szerencsém volt, pár hónappal később jött egy új szerelem a képbe, s már azt a lányt látta rózsaszín szemüvegen keresztül. Azóta újra jó barátok lettünk, s már nem tartok attól, hogy többet gondol a dologba, mint ami az valójában. Mi már lefutottuk a "szerelem-kört" nagyobb sérülések nélkül, s a barátságunk is megmaradt.

Több olyan fiú-lány barátság is létezik, ami szerelemmel kezdődött, de az nem működött, viszont mint emberek nagyon jól megértették egymást, így a kapcsolat barátság formájában megmaradt. De hangsúlyozom, ők is próbálkoztak a szerelemmel! A férfi női viszony alapvetően nem barátságra, hanem párkapcsolatra van kódolva. Lehet barátkozni egy ideig, s egy bizonyos idő után is, de arra nincs garancia, hogy néhanapján ne próbálkozna be a fiú a lánynál, vagy a lány a fiúnál. A kivételek pedig erősítik a szabályt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

igenis létezik

(valaki, 2010.05.11 16:59)

Fiú-lány barátság igenis létezik! Ismerek zenekarról egy fiút, és nagyon szeretem, és olyan, mintha a testvérem volna! Sohase tudnék rá máshogy gondolni, és szerintem ezzel ő is így van! Mondjuk lehet hogy számít hogy egy fejjel magasabb vagyok nála, de akkor is...

www.freemail.hu

(Melinda, 2009.05.28 10:56)

hát igen fiu és lány közt nincs barátság ez tapasztala régen a nagyon jó barátom volt egy fiu akivel mamár lassan 1éve járok megértjük egymást jol elvagyunk néha veszekedünk kissebb nagyobb dolgokon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

???

(???, 2008.12.23 13:45)

Szerintem ez hülyeség. Van egy barátom(fiú) aki mondjuk az osztály legcsöndesebb gyereke, de ha barátaival van max.ra teszi a hangját... mindegy ez nem érdekes. az osztályban én vagyok az egyetlen haverja...vagyis az összes többi a B-osztályba van...ugyanis mi A-B vagyunk... ami az iskola másik részében található. Minden titkunkat megosztunk magunkkal, sőt még azt is megbeszéljük, hogy ha neki tetszik valaki akkor nekem arról mia a véleményem. De nem közeledünk egymáshoz... CSAK BARÁTOK VAGYUNK. eszünkbe se jut, hogy egymásba legyünk...szóval lehet, hogy létezik, hogy barátságból szerelem...de az én esetemben nem létezik

.......

(...., 2008.12.19 16:28)

Pedig ilyen igen is létezik, sokan azt hiszik nem. De én nagyon jóba vaygok egy fiúval, olyan fél éve, jajj igazad van néha tényleg próbálkozok vele.
De azt hallottam, hogy ne hagyj el egy fiút akit szeretsz, azért aki csak tetszik. Igaz nem járok senkivel, csak épp már 2 éve szeretem őt. Az a fíú, nem is olyan helyes, aki tetszik, de csak néha látom olyan tetszős szemmel. Köszike