Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Segítség, a barátnőm bepasizott!

2008.10.27

Segítség, a barátnőm bepasizott!

 

Eddig mindig ott volt neked ő, a legjobb barátnőd, akivel állandóan együtt lógtál. Elég volt egy telefonhívás, és máris ott termett nálad. Most azonban közétek állt egy harmadik: egy fiú!

Örülsz is meg nem is, hogy a barátnőd végre szerelembe esett. Örülsz neki, mert jó látni, hogy boldog, mégis szomorú vagy, mert nem foglalkozik veled annyit, mint korábban. Van más barátod is, de senkivel nem érzed magad olyan jól, mint vele. Hogyan tovább?

View image detail

Don't worry!
Kár azon nosztalgiázni, hogy milyen jó volt régen, amikor csak ketten voltatok és minden szabad perceteket együtt töltöttétek. Moziba jártatok, órákig beszélgettetek a parkban, együtt vásároltatok, buliztatok, mindig kiállt melletted, és azonnal jó kedvre derített, ha szomorú voltál. Igaz, hogy mostanában csak a fiújával lóg, de hidd el: az újdonság varázsa idővel elmúlik, és a barátnőd nemsokára újra keresi majd a társaságodat.

Légy pozitív!
Természetes, hogy dühös vagy, és negatív gondolatok cikáznak a fejedben: ˝Nem igaz, hogy többre értékeli a szerelmet, mint a barátságot!˝; ˝Tudnia kéne, hogy a szerelmek jönnek-mennek, de a barátság örök!˝; ˝Miért ilyen gonosz? Nem is érdekli, hogy mi van velem!˝ Hessegesd el ezeket az ártó gondolatokat! Fontos vagy neki - de ő most egy másik dimenzióban él, hiszen szerelmes! Ne támadd őt féltékenyen, hisz fordított esetben te is úgy viselkednél, mint most ő. Ha mufurc vagy vele, akkor azt érezheti, hogy nem örülsz a boldogságának, és ez megölheti a barátságot.

View image detail

Öntsd ki a szíved!
Két-három hónap után a szerelmesek visszazökkennek a rendes kerékvágásba, és a barátnőd is ˝visszatalál˝ majd hozzád. Ha viszont még ekkor is csak a fiújának él, akkor nyugodtan elbeszélgethetsz vele a helyzetről. Légy vele kedves, de semmiképpen sem támadó. Mondd el neki, hogy nem szeretnéd elveszíteni, de úgy érzed: mostanában elhanyagol téged. Nyisd fel a szemét! Add tudtára, hogy a barátságot ápolni kell, különben elmúlik.

Ne függj senkitől!
Nem szabad függened senkitől annyira, hogy ha az illető kikerül a látómeződből, akkor elveszettnek érezd magad. Legjobb barátnőből nem lehet sok - de minél több társaságban mozogsz otthonosan, annál több lehetőséged van arra, hogy ne unatkozz otthon a szabad estéiden!

View image detail

Foglald el magad!
Teljesen természetes, hogy amíg lángol a barátnőd szerelme, addig több időt tölt a barátjával, mint veled. Ezért várd ki, amíg eloszlik a lila köd. Inkább vedd észre, hogy mennyi időd szabadult fel: végre rendezheted a régóta felgyülemlett ügyeidet!

Tanulás: Ahelyett, hogy délutánonként kávézókban ücsörögsz, és trécselsz a barátnőddel, foglalkozhatsz egy kicsit többet a tanulással. Minden tantárgyból penge vagy? Nyilván nem! Tekintsd úgy azt a pár hónapot, amíg egyedüllétre ˝kényszerülsz˝, mint egy lehetőséget, hogy pótolj minden hiányosságot!

Olvasás: Csak egyedül lehet igazán élvezni az olvasást, ezért vonulj vissza a szobádba, és olvass szebbnél szebb könyveket. Nem csak az általános műveltséged nő az olvasással, de megoldást is találhatsz számtalan problémára!

View image detail

Barátkozz: Miért ne haverkodhatnál össze a barátnőd fiújával? Lehet, hogy jó fej, és jókat mulathattok együtt. Viszont még a látszatát is próbáld elkerülni annak, hogy bejön neked a barátnőd fiúja! Azzal végleg véget vethetsz a barátságotoknak!

Duplarandi: A barátnőd lovagjának valószínűleg van olyan barátja, aki helyes, jó fej és egyedülálló! Szövetkezz a barátnődékkel, hogy szervezzenek négyes találkát. Bármi kisülhet belőle!

Új hobbi: Régóta foglalkoztat valami, de még nem volt alkalmad kipróbálni? Kezdj bele egy új sportba, vagy járj nyelvtanfolyamra. Az új helyeken új embereket ismerhetsz meg, akár barátságokat is köthetsz!

Csajnap: Nevezzetek ki egy napot - pl. a péntek délutánt -, ami csak a tiétek! Nem árt, ha tudja a barátnőd, hogy a fiúknak nagyobb szabadságra van szükségük, mint a lányoknak, ezért nem árt, ha hagyja levegőhöz jutni a srácot. Amíg ti csajos tevékenységet végeztek, ő nyugodtan együtt lehet a haverokkal. Nektek pedig jöhet a sminkparti, a pizzaevés és a nagy röhögések a bugyuta sorozatokon.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.