Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szerezz barátokat!

2008.10.22

Szerezz barátokat!

 

Minden embernek szüksége van valakire, egy társra, akinek elmondhatja hogyha bántja valami a lelkét, nevethetnek együtt, sőt akár testvérekként is kezelhetik egymást! Az ilyen barátságok azonban ritkák! Még is, minél több embert ismersz, annál több esélyesed válhat nagyon jó barátoddá az idők, és némi megpróbáltatások folyamán!

 

 

Sokan küzdenek olyan problémával, hogy nem tudnak barátokat szerezni, míg másoknak hipp-hopp megy az ismerkedés. Pedig mindenbe bele lehet jönni, mint kiskutya az ugatásba! Nézzük csak, hogyan is köthetsz ismertségeket!

 

Utcán, boltban, metróban.. szinte akárhol

Szinte akárhol elkezdhetsz ismerkedni, csak ehhez kell egy szerencsétlen flótás, egy másik egyén, na meg te. Vannak emberek, akik akarva-akaratlanul nevetségessé teszik magukat mások előtt, ilyenkor célszerű a körülötted lévő emberek arcát fürkészned, hogyha majdnem elneveted magad, hátha találsz egy olyat, aki szintén magába folytja a nevetést, ámde nagyokat fintorog! Ha egymásra is néztek eközben, akkor nyert ügyed van, már csak 1-2 kedves mondat választ el téged attól, hogy megismerd a másik felet. De ez általában a másik félen is múlik! Viszont, ha mindketten mosolyogtok az illetőn, vagy egy viccesebb dolgon, és egymás számára idegenek vagytok, nyugodtan elejthetsz pár mondatot mosolyogva, hogy: ,,Ezt nem hiszem el`` ,,Micsoda flótás/szerencsétlen``. Ha a másik fél is nyitott az ismerkedésre, akkor lehet válaszolni is fog, és akkor már csak be kell mutatkoznotok egymásnak! Nem rossz, ugye? 

 

Az internet adta lehetőségek

Vannak akik az internet segítségével próbálnak társat, vagy éppen barátokat találni, több-kevesebb sikerrel. Egy beszélgetéssel kezdődik minden, majd ha úgy érzitek, akkor ott akkor, véget is érhet, vagy folytatódhat és találkozhattok! Bár, sokan visszaélnek azzal, hogy láthatatlanok a gép előtt, nem árt vigyáznod! Ha a válaszok elől kitérnek egyesek, akkor felesleges utánuk loholni, egyszerűen nem veszik komolyan a dolgot.

  

 

 

Iskolán belül

Jó dolog is az, ha az iskoládban sok ember van, kicsik és nagyok egyaránt. Főleg, ha vannak szakkörök is, különböző témákban! Ilyenkor aztán tényleg akarva-akaratlanul megismerhetsz olyan embereket, akiknek valószínűleg olyan az érdeklődési körük, mint neked! Így már nem is olyan nehéz közös témát találni, ami beindíthatja a beszélgetést, de a többi rajtatok múlik, hogy hogyan is barátkoztok össze, mekkora a szimpátia!

 

Pluszok, amik alapján szívesebben barátkozhat veled akárki:

*      Az ápoltság az egyik alapvető dolog a társadalomban, így fontos, hogy ápolt legyél, a hajad ne szanaszét álljon, valamint a körmeid se lerágottak, vagy töredezettek legyenek!

*      Mosolyogj sokat! Akinek jó a hangulata, az jól is érzi magát és ez áthat a többi emberre is!

*      Ne panaszkodj! Senki sem szereti a panaszkodó, siránkozó embereket, akik nyavajognak mert történt egy kisebb botlás az életükben! Fel a fejjel! Ez nem azt jelenti, hogy nem lehetsz sohase szomorú, csak egyszerűen tudd, hogy mit engedj magadnak és mit ne!

 

*      Humor érzék. Akinek van humora, avval bizony az élet sem unalmas! Főleg, ha a viccei megnevettetik a többséget, ráadásul nem is érzi senki sem bántónak őket!

*      Figyelmesség: ha figyelsz másokra, érdeklődsz utánuk, akkor biztosan sokkal jobb benyomást keltesz, mint aki csak ül a sarokban és várja a csodát! Ráadásul, ha kedvesen érdeklődsz mindenkinél, akkor úgy maradsz meg mások fejében, hogy: ,,Basszus végre valakit érdekeltem`` vagy ,,Jé ez  egy tök jó arc csajszi, aki érdeklődik a környezete után!``

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.