Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fogyni akarok!

2008.10.22

Fogyni akarok!

 

 http://m.blog.hu/ot/otthontorna/image/98747_turbo_dieta_bi.jpg

 

 

Az emberek többsége mind-mind fogyni szeretne, lehetőleg minél rövidebb idő alatt, minél többet! Ez részben lehetséges, de fogyókúrázni ésszel és kitartással kell! Hidd el meg lesz az eredménye! Most pár olyan tényezőt mutatunk be, amik segítik a fogyókúrát, amikre érdemes odafigyelned!

 

 

 

 

A legnagyobb ellenséged az idő
Egy hízókúrázó legjobb barátja az idő, neked sajnos pedig pont a legnagyobb ellenséged. Hogy miért? Egy bizonyos szintig az időtől is függ, hogy mit eszel. Délután, 16 óra után jobb, hogyha nem eszel, vagy ha még is éheznél, akkor gyümölccsel élj! A banánnal vigyázz, hiába gyümölcs, tartalmaz szénhidrátot bőségesen, éppen ezért jó, hogyha az esti órákban elkerülitek egymás társaságát! Reggel nyugodtan ehetsz, hiszen ez a legfőbb étkezés, ez ad energiát napközben számodra. Ebédre is ehetsz, bár degeszre ne tömd magad, hanem úgy egyél, hogy lakj jól! Estére pedig ne nagyon egyél semmit. Hogyha még csak kezdő vagy, akkor neked jobb, hogyha nem délután 4-től nem eszel semmit, hanem délután 5-től. Egy huzamosabb idő után, pedig áttérsz majd a délután 4 órára. Ha eszel is valamit, az gyümölcs legyen, vagy joghurt. De semmiféleképpen se tésztafélét fogyassz, mert az hízlal a legjobban!

 

 

http://www.hirado.hu/Hirek/2009/08/~/media/News/Hirado/Hirek/2008/11/12/22/fogyokura.jpg.ashx

 

 

Ésszel a fogyókúrának!
Sokan azt hiszik, hogy a fogyókúra abból áll, hogy egy nap egyszer esznek és itt vége a történetnek is! Ez így tart 2 hétig, leadnak egy csomó kg-t, ámde a következő héten, amikor tükörbe néznek elsápadnak, mert abbahagyták a fogyókúrát, visszatértek a régi étrendjükhöz és degeszre ették magukat, ami miatt nem csak a régi kilókat szedték vissza, hanem még pár plusz kiló is csatlakozott hozzájuk. Melyik a jobb mit gondolsz? 2 hét alatt leadsz 7-8 kg-t, majd visszaszedsz 9-et, vagy 2 hét alatt leadsz 3-4 kg-t és nem szedsz vissza semmit, mert folyamatosan, de kényelmesen, megfelelőbb tempóban fogysz. Mindenki döntse el, hogy neki melyik a legjobb módszer! Bár az utóbbi hatásosabbnak tűnik, nem?

 

Egyél többször, de ne sokat!
A többszöri étkezés felpörgeti az anyagcserét, tehát ha nem csak a napi 3x étkezésnél maradsz, hanem 4x-5x étkezel de kisebb adagokat fogyasztasz, akkor te is jóllakhatsz, és még fogyhatsz is.

 

 

 

 

Ne vonj meg semmit sem a szervezetedtől!
Hatalmas tévhitben élnek azok az emberek, akik azt hiszik, hogy a fogyókúra alatt a táplálékok felét meg kell vonni a szervezettől. Végül is megvonni megvonhatja akárki, csak nem biztos, hogy célszerű. Hiába vonod meg a tésztaféléket, a húst, akármennyire is fájó beismerni, de ezekre szükséged van, főleg ha tizenéves vagy! Mindenből szabad enni, csak ésszel kell enni, és a megfelelő időpontban!

http://www.hotel-berlin.de/uploads/pics/das_hotel_fitness_wellness_01.jpg

 

Mozogj!
Az ésszerű étkezés csak fél siker a fogyókúrázónak! A teljes sikert akkor könyvelheted el, hogyha mellette mozogsz is rendszeresen! Először nem kell hatalmas kondi teremre gondolnod, ahol agyonizzasztod magad, majd fel sem tudsz állni. Kezdetnek elég hogyha mondjuk első pár napban sétálgatsz, majd utána kicsit kocogsz. Ezután pedig fokozatosan teszed ki egyre nagyobb terhelésnek a szervezetedet! Egy hét után pedig már nyugodtan futhatsz, csinálhatod a felüléseket, vagy lépcsőzhetsz! A szervezet számára is fontos a fokozatosság! Most hiába dolgoztatod magad halálra az első 2 nap alatt, olyan izomlázad lesz, hogy 2-3 napig meg sem bírsz majd mozdulni. Nem jobb, hogyha fokozatosan építed ki a mozgás bevitelét az életedbe? Neked is könnyebb, a szervezetednek is!

 

 

A kor is számít! Sőt, talán az számít a legtöbbet…
A tizenéves kislányok hajlamosak túlzásokba esni, rondábbnak látják magukat a kelleténél, mert a tévé és a média-ipar teljesen elhülyíti a népet! Azt persze elfelejtik, hogy a gyerek hajlamos mindent komolyan venni, nem veszi észre, hogy az a tökéletes nő egyszerűen számítógéppel és grafikai programokkal van meg csinálva. Így a fiatalok nagy része fogyókúrába kezd, sanyargatja önmagát. Pedig a fogyókúra 18 éves kor alatt szinte tiltott zóna lenne nekik mégis a 13-14 évesek előszeretettel választják azt az életmódot, hogy 3-4 napig nem esznek semmit! Hogyha szeretnél megszabadulni a fölös kilóktól, akkor 16-17 éves korodtól kezdj fogyókúrázni és mozogni!  


Nem hiába tiltják, hogy 18 éves kora előtt valaki is drasztikus fogyókúrába meneküljön! Hogy miért? A szervezetünk 18 éves korig változhat. Vékonyodhat, vastagodhat, nőiesedhet! A fiatal szervezet pedig nem bírja annyira az effajta éhezést, ezért nem hiába van az, hogy a lányoknál páran elájulnak testnevelés órán, mert a cukorszintjük leesik az állandó éhezés miatt. Az effajta helyzet írtóra ciki, mert nem csak magadat jellemzed vele, hanem a szüleidet is kellemetlen helyzetbe hozhatod! Miért? Mert ebből az jön le a tanároknak egyből, hogy nem figyelned rád otthon, következtetésképpen a szüleidet megvádolhatják fiatalkorú veszélyeztetéséért. Végül is, ha úgy gondolod, akkor töltheti a család a szabadidejét egy fegyelmi tárgyaláson, ahol a fő téma azaz, hogy neked nem a szüleid mellett van a helyed, hanem egy teljesen más, idegen környezetben!

    

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.