Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudni kell!

2008.09.27

A fogyás nem olyan egyszerű. Főleg nem az egészséged megtartása közben nem. Fontos, hogy olyan módon fogyj le, hogy ne szedd vissza egy hét alatt a kétszeresét, ne menjen rá a bőröd, a hajad, vagy a mindennapi jókedved. Nem csak sok lemondással lehet fogyni, vidáman és eredményesen is!


Miért nem jó, ha nem tartósan fogyok?

(tegyük fel 50 kilóról lefogsz 47-re, aztán két hét múlva a mérleg már 52-t mutat)

Ha gyorsan fogysz, aztán méggyorsabban visszahízol, az hihetetlen módon meg bírja viselni a bőrödet, ráncos, ernyedt, szakadozott lesz, a kis csíkokat a "hurkák" alján nem is említve...

Mi a baj a koplalással?

Nem csak a zsírok és szénhidrátok tűnnek el a szervezetedből, hanem a fontos tápanyagok, vitaminok is, mert nem pótolja a szervezeted. Ha már a koplalás mellett döntesz egy-egy almát, zöldséget vagy más gyümölcsöt nyugodtan egyél mellé! ezek a gyümölcsök olyan /és a méz is/ cukrot tartalmaznak, amit nem úgy tárol a szervezeted, mint például a napraforgóolajat (tehát nem hízol tőle egy dekát sem!!).

Gyors fogyás, koplalás után visszaállva a visszafogott (kevés kaja) de normális étrendre miért hízok vissza?

A szervezeted hozzászokott a kevés tápanyaghoz.Akkor mégis hogyan fogyjak??

Akármennyit akarsz fogyni, alapszabály a rendszeres mozgás végzése, a diéta mellé. Nem csak felgyorsítja a fogyást, javítja a kedvet, az állóképességet és erősít, hanem megmozgatja a bélrendszert, felgyorsítja az anyagcserét is!
Ugye miylen jól hangzik?

És nem kell hozzá edzőterembe járnod, futópadra, vagy más eszközre költened, (max egy súlyzó=> pár ezer forint...) elég ha elmész, és futsz/kocogsz egy órát a barátnőiddel, gyalog mész suliba/biciklivel.
Ha boltba vagy máshová mész eszedbe ne jusson autóba ülni!

Ha rossz az idő, nem érnek rá a haverjaid, és neked sincs kedved futni, csinálj egy kis helyet a szoba közepén, teríts magad alá egy kettéhajtott lepedőt, és csinálj minél többet a lap alján található gyakorlatokból!

 


és ezt jól jegezd meg: a diéta nem holnap kezdődik,nincs olyan, hogy ezt még megezem, majd utána visszaogom magam, vagy most nincs kedvem és nem tornázok... MOST!! Ahogy ráérsz egy percig is, törda fejed, eszedbe fognak jutni a gyakorlatok, és csináld őket!

Ha unatkozol, ne evéssel üsd el az időt, hanem tornával! meglátod nem olyan kínszenvedés az, mint az elején. Pár nap után élvezni fogod, vannak akik még függők is lesznek(mozgáskor "boldogsághormonok" szabadulnak fel a szervezetedben, ezért érzed magad jobban pl biciklizés közbn, mint egyhelyben ülve.)!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.