Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Káros szenvedélyek

2008.10.22

Káros szenvedélyek

http://www.kamaszpanasz.hu/uploads/Cikkek/Drog_cigi_alkohol/fuvezocsaj.gif

A mai fiatalok többsége előszeretettel használja az olyan szereket mint a drog, a cigaretta, vagy az alkohol. Valaki azért csinálja, mert jó, valaki azért mert a baráti társaság szoktatta rá, valaki pedig azért mert nagyobbnak akar tűnni. Minden esetre ezeknek a szereknek a használatával, hosszútávon nem csak magadnak, hanem a környezetednek is árthatsz.

A cigaretta
A cigaretta az egyik legtermészetesebb dolog egy fiatal, bulizni járó társaságnál. De vajon tisztában van-e vele az illető, hogy nem csak magát szennyezi, hanem a környezetét is? De, bizony így van. Sőt, a passzív dohányosok sajnos veszélyeztetebbek a cigaretta szempontjából. De, hogyha leszokásra adnád a fejed, akkor ne azért tedd meg, mert a szüleid azt akarják, hanem magadért tedd meg elsősorban. Ez azért is célszerűbb, hiszen ha az ember a saját akaratából akar leszokni, akkor az sokkal eredményesebb, mintha az unszolás miatt tenné. A cigaretta rákot okoz, a szív- és érrendszeri betegek sokkal veszélyeztettebbek. A leszokást különféle módszerek segítik, mint például: terápiák, ragtapaszok, tabletták.
Tudtad?
A cigarettára a legkönnyebb visszaszokni. Bármilyen más szenvedélyből aki kigyógyul, nagyobb az esélye, hogy egészségesen él tovább. A cigaretta itt kivétel. Sokan észre sem veszik, de 2 tiszta hónap után, hirtelen újra a kezükben találják a cigaretta szálat. Persze, ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy drogozz, meg alkoholizálj inkább, hanem csak azt szeretnénk érzékeltetni, hogy a cigarettáról mennyire nehéz a leszokás.

 

 

Az alkohol
A bulik másik elmaradhatatlan kelléke az alkohol. Ez még úgyahogy tűrhető lenne, hogyha nem vinnék a fogyasztást túlzásba. A gond ott kezdődik el, amikor valaki hányásig issza magát, és 2-3 ember kell hogy elvigye egy gyomormosásra, kisebb alkoholmérgezés miatt. Nem tilthatjuk meg,hogy alakoholt igyon bárki is, viszont arra felhívhatjuk a figyelmet, hogyha ivászatra kerülne a sor, akkor mindig ésszel igyatok! 1-2 pohár még úgy ahogy tényleg tűrhető, főleg ha egy kis hangulatdobónak szánjátok. Egyetlen előnye az, hogy oldja a gátlásokat, könnyebben ismerkedik az ember.
Mellékesen: Az alkohol roncsolja az agysejtjeidet! Mint tudjuk az agysejtjeink között van olyan, amit használunk, és van olyan, amit nem. Az alkohol nem válogat, elpusztítja azokat az agysejtjeinket is, amiket használunk. Tehát a teljesítőképességünk csökkenni fog ( például  kevesebb információt fogunk tudni megtanulni). Ez szerintem, senkinek sem hiányzik, főleg nem olyanoknak akik vizsgákra készülnek.
  

 

A drogok
Az összes káros szenvedély közül talán a legveszélyesebb. Ha valaki egyszer elkezdi a szedését nagyon nehéz leállni.Szinte mindig csak külső segítséggel sikerül a leszokás. Az embereket amikor a csúcspontra érnek nagyon jó érzés fogja el ( sokak szerint az érzés hasonlít a szexkor átélt orgazmusra). Már a második használat után függővé válhatsz. Ha nagyon gyenge akaraterőd van, akkor már az első használat is elég ahhoz, hogy függővé válhass. Sajnos a fiatalok többsége egy-egy nagyobb buli által kerül kapcsolatba a drogokkal. ,,Csak próbáld ki!``-mondják a barátok. És ki is próbálod. Egy idő után pedig azon veszed észre magad, hogy nem vagy meg nélküle. De ez még a kisebbik gond. Sokan adósságokat halmoznak fel, hogy a drogokat megvehessék. Hiányzik az bárkinek is, hogy a feje fölül a házat elárverezzék? Nem hiszem. 
Tudtad?
A leszokásnak 2 módja van. Az egyik az egyház által segített, a másik a drasztikusabb orvosi eljárásos. Az eredmények megdöbbentőek, hiszen az egyházi misszióban leszokott drogos emberek leszoktatása sokkal eredményesebb a szeretet által, mint a sima orvosi elvonó-kúrák valamelyike. Megdöbbentő, ugye?

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.