Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Segíts az anyukádnak

2008.10.22

Segíts az anyukádnak!

                                                                                                      

 

Biztosan sokszor vita tárgya nálatok, hogy nem segítesz, semmit sem csinálsz. Ez valamilyen szinten így is van rendjén, hiszen a tinik nagy része rendetlen és lusta.

 

 

 

 

Miért segítsek?

Édesanyád hazajön fáradtan a munkából. Ezek után neki áll vacsorát készíteni, utána elmosogat, valamilyen szinten neveli a gyerekeket. Hétvégén vezeti a háztartást, mos, főz, takarít.  Ez akárhogyan is nézzük, sok tennivaló egy személyre. Egyszer-egyszer te is elmosogathatnál, vagy magadtól kitakaríthatnád a fürdőszobát. Vagy ha mást nem, akkor legalább a saját szobádat tedd rendbe! Hidd el, az is nagy segítség neki ennyi dolog mellett. Hogyha pedig kiakad olykor, ne csodálkozz! Hiszen ha senki sem segít neki, csak maga áll egyedül a káoszban, akkor persze hogy kiborul az ember.

Mit tudsz csinálni?   

Nem kell órákban gondolkodni, hogyha segítség adásról van szó.

-elmosogathatsz

-boltba is mehetsz

- kitakaríthatsz egy-egy szobát( porszívózás, portörlés, pókhálózás)

 

 

 

 

Ezek akárhogy is nézzük, 1 óránál nem több munkák. Ennyit igazán áldozhatnál olykor a szabadidődből. Ha nem is állandóan, de legalább iskolai szünetekben. Képzeld el anyukádnak mekkora örömet szereznél azzal, ha délutánra nagy részt magadtól kitakarítanád mondjuk a lakást. Vagy ha 1x-1x magadtól elmosogatnál. Nem kell napokig dolgozz azért, hogy ne nyaggassanak. Ráadásul az ilyen cselekedeteiddel megkíméled magad is pár rosszalló megjegyzéstől, veszekedéstől.

Mi hasznom van ebből?   
Teszed fel a kérdést. Gyakorlatilag semmi, hiszen a segítségért nem nagyon adnak semmit. Maradjunk annyiban, hogy a lelked is nyugodtabb lesz, édesanyád is, hogy segítettél neki. Bár ezek az általad elvégezhető feladatok nem tűnnek olyan nehéznek, attól függetlenül hogyha megcsinálod sokat segítesz vele édesanyádnak.  

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

valami

(valaki, 2012.06.19 15:37)

ma délután egy állatos játékkal játszottam, ahol kölyköket kellett nevelni,akkor jöttem rá, hogy egy anyuka dolga sosem könnyű, akárhogyis nézzük...