Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Díszítsd a szobád!

2008.10.22

 

Díszítsd a szobád

 

 

Hiába vannak az adott dolgok, sajnos sokszor tanácstalanul állunk abban a kérdésben, hogy hogyan is díszítsük fel a szobánkat? Talán legyen össze-vissza minden? Alakítsunk ki valamilyen rendszert? Legyen túlzsúfolt? Vagy inkább otthonos? Íme pár tipp mivel díszítheted a szobádat!

 

Poszterek

Melyik tini életéből ne hiányoznának az újságokból ajándékként kapott poszterek a falakra ragasztgatva? Főleg, ha azok a kedvenceidről vannak! Persze nem kell az egész szobádat poszterekkel díszítened, mert rengeteg más dolog közül is választhatsz!

 

 

 

 

 

 

Képek

Egy nyári naplemente, vagy egy óceánról való kép igazán feldobhatja a szobád hangulatát. Minden esetre arra ügyelj, hogy a posztereket és az ilyen komoly képeket ne nagyon keverd a szobádban! Össze-vissza hatást kelthet az emberben, a két dolog sajnos nem igazán illik össze! Vagy akkor alakíts ki egy olyan helyet, ahol inkább a poszterek dominálnak, míg egy nyugodtabb, csendesebb helyen pedig van egy szép tájkép, vagy egy természetkép.

 

Táblák 

Lehet kicsit törvény ellenes, de ha mondjuk a szüleid olyan helyen dolgoznak, vagy tudsz szerezni ilyen Danger!, vagy Tűz és robbanás veszélyes-féle táblákat, azokkal akár az ajtódat is díszítheted! Persze nem kell komolyan venni ezeket a feliratokat, ezek csupán kedves humornak legyenek címezve. Minden esetre azt felejtsd el, hogy az efféle táblákat villanypóznákról és hasonló helyekről szerezd be! Életveszélyes a leszerelésük, és törvényt is sértesz velük! Célszerű inkább a dolgok után érdeklődni, és ha van rá lehetőség, akkor rendelgetni pár ilyen táblát, hogyha szükségét érzed!

 

Szélcsengő

Bár ennek a kis aranyos díszítő elemnek csak minden bizonnyal nyáron fogod hallani a hangját, hogyha a kisebb szellő befúj a szobádba, azért mégiscsak szép díszítő eleme lehet a szobádnak! Manapság lehet kapni sokféle szélcsengőt, legelterjedtebbek a delfinesek, a tengeri csillagosok, valamint az ilyen tengerpartot idéző kagylós változatok is. Persze még lehet kapni szíves mintákat is. Azért érdemes rájuk ügyelni, mert az agyagból készült darabok könnyen eltörhetnek, ha nem vigyázunk rájuk! Arról nem is beszélve, hogy jól össze is gabalyodhat.

 

 

 

 

Fotók

Azért a szoba tulajdonosáról sok mindent elárulhat egy-egy fotó. Például, hogy akiket kirakott, azok egyértelműen fontos részei az életének. Így ne légy rest a szobád díszévé varázsolni egy-egy képet mondjuk a polcaidra, szekrényedre, vagy a TV tetejére.

 

Hírek, cikkek, viccek, jó tanácsok

Vannak, akik kivágják az újságokból az általuk jónak talált cikkeket, és azokat ragasztgatják fel a falukra. Vagy kedvcsinálónak kiraknak egy-egy ütős viccet, vagy iránymutatónak kiraknak pár tippet, hogy hogyan is lehet jobb az életük.

 

Szökőkút

Ha van elegendő helyed, és persze pénzed akkor vehetsz magadnak kisebb szökőkutat is. Bár ezek azért drágábbak, de egy kisebb asztali darabot beszerezhet 6-8 ezer forintért. A nagyobb, álló darabokért természetesen mélyen a pénztárcájába kell nyúljon az ember! De akinek az ilyesmi tetszik, és engedik a szülei, valamint nem zavarja a vízcsobogás, az bátran szerezzen be egyet!

 

 

 

Ne feledd, az hogy a szobádban jól érzed-e magad vagy sem, az nem csak a benne lévő dolgokon múlik! Ha már van saját szobád, akkor ne legyél rest takarítani, mert egy tiszta szobában azért mégis csak jobb a közérzeted, mint egy rendetlen, koszos bűzbarlangban, amiből akár a görény is sírva menekülne ki!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bakony

(Krisztina, 2017.06.04 12:04)

Én a szobámat rajzokkal régi képekkel esetleg ha a szüleid megengedik akkor fess valamit a faladra , hogy othonosan érezd magad vagy a tükrődet diszicsd kicsit fel hogy ne csak egy lepukadt szobaban legyél , legyél kreativ papirbol hajtohass virágokat tüvel és cérnálval füzd össze és ragaszd rá szikszalagal a tükrödre de ha ez sem jön be ár 100ft-ér vehetc ablakdiszt és tedd az ablakodra vagy akár vetetc fal matricat azis nagyon kidisziti a szobádat

animekucko@gmail.hu

(Prüntyi, 2011.11.01 17:49)

Ha izgisebb cuccokra vágytok, gyertek fel erre az oldalra.:

www.pruntyi.eoldal.hu

verhjas.veronika@gmail.com

(veruska, 2011.07.02 09:38)

ezek a szoba ötletek nagyon jóók de ez nm sok tanács hogy mit is használj vagyis hogyan díszitsd a szobád.....:/ De köszi!!!!!!:DDDDD :)))

Re: verhjas.veronika@gmail.com

(Pásztor Nikolett, 2011.09.26 14:51)

na látod erről beszélek mi ez a gagyi oldal de azért nem oltom szét annyira mert CHhhh...Szánalmas Na de mind1 Halendaa

pasztiniki98@citromail.hu

(Pásztor Nikolett, 2011.09.26 14:49)

Heeeeejj!!! Nem vok csöves márpedig ez a szoba csöves és szánalmas már bocsy....

adii@freemail.hu

(énkeénke, 2009.05.30 18:51)

jójójó