Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amit nem engedhetsz meg egy pasinak

2008.10.21

Amit nem engedhetsz meg a férfiaknak

csábítás, kapcsolat, férfivonzás, pasivonzás, szerelem

A kompromisszumkészség fontos egy kapcsolatban, ahogy a megbocsátás képessége is. Vajon melyek azok a dolgok, amik emberi gyarlóságnak számítanak, és mi az, amivel nem szabad játszani, ha egészséges kapcsolatot szeretnél?

Mindenki követ el hibákat, a kedvesed ugyanúgy, ahogy te is. Ezeket jó megbocsátani, átbeszélni, megegyezni abban, hogyan kerüljetek el hasonló helyzeteket a jövőben. De ott vannak azok a „hibák”, amik elfogadhatatlanok attól az embertől, aki állítólag szeret téged. 1-5-ig terjedő skálán pontoztuk, mennyire súlyos egy-egy hiba a kapcsolatban.

Amikor eljátssza a bizalmad

Ha elmesélsz valamit a kedvesednek, ami csak kettőtökre tartozik, és még tudja is, hogy ez nagyon személyes információ, majd mégis kikotyogja a haverjainak, baj van. A bizalom olyasvalami, ami kifejlődik két ember között, nem parancsszóra érkezik. Van, akinek hetekbe, hónapokba telik teljesen megbízni valakiben – függően a korábbi tapasztalataitól -, és ez csak a jelenlegi partner tettei, viselkedése, őszintesége alapján alakul ki.

Mennyire súlyos? 3/5
Vedd komolyan. Elég lesújtó szembesülni azzal, hogy a kedvesed nem tudja megőrizni a rábízott titkokat. A mentőöv: néha nem is tudja, hogy ez számodra akkora titok, mert neki nem annyira jelentőségteljes. Időnként meg kell tanítani arra a férfiakat, hogy mi tartozik csak kettőtökre, és mi nem. Ha megbeszéled vele, valószínűleg nem tesz ilyet újra. Ha mégis, akkor ne mentegesd tovább.

Amikor manipulál

Az ilyen hajlamú férfiak gyakran megpróbálnak „átszabni” téged, hogy jobban megfelelj az igényeiknek. Ez vonatkozhat külső megjelenésre, de a tulajdonságaidra, viselkedésedre is. Bizonyos esetekben talán észre sem veszed, hogy szépen lassan változol, amivel önmagában nem lenne baj, hiszen az egymáshoz csiszolódásnak ez is része. De amikor mindez azért történik, hogy őt boldoggá tedd, akkor már problémák vannak. Érdemes ilyenkor a barátokra is hallgatni: ha panaszkodnak, hogy előnytelen irányban változol, hogy nem is vagy már önmagad, akkor gondolkodj el azon, milyen irányba is tart ez a kapcsolat. Elvégre a barátaid azok, akik úgy szeretnek, ahogy vagy.

Mennyire súlyos? 4/5
Nagyon súlyos. Nem kéne semmiben változnod ahhoz, hogy egy férfi szeressen. Ha igazán szeret, ha egymáshoz valók vagytok, úgysem kérne ilyesmit tőled. Vagy téged szeret, vagy egy ideát, aminek te nem teljesen felelsz meg. Nézz szembe a ténnyel, hogy sosem fogsz.

Amikor nem tiszteli a barátaidat és a családodat

A családod születésed óta ismered, hozzád tartoznak, és bár biztosan nem tökéletesek – merthogy ki lenne tökéletes? – a kedvesednek minimum tisztelettel kell viseltetni irántuk. Nem kötelezhető senki arra, hogy szeresse a rokonaidat, de soha ne felejtsd el: a családod már akkor is ott volt, mielőtt a férfiú megjelent a színen, és ha esetleg a kapcsolat véget ér, ők akkor is ott lesznek. Óvakodj az olyan pasiktól, akik állandóan kritizálják a családtagjaid.

Mennyire súlyos? 3/5
Elég súlyos. Beszéld meg vele, lehet, hogy csak egy hozott viselkedési minta része, esetleg bizalmatlanság a részéről. Ha nem változik a hozzáállása, nem sok jó fog kisülni a kapcsolatotokból. Soha ne hanyagold el a családtagjaid egy ilyen pasi miatt.

 

 

Amikor erőszakos

Bármilyen fajta erőszak is legyen, elfogadhatatlan attól, akit a legjobban szeretsz (vagy bárkitől, egyébként). Ez megnyilvánulhat szavakban, érzelmi kínzásban, vagy fizikai erőszakban. Egyértelműnek tűnik, mégis túl gyakran történik az ellenkezője ahhoz, hogy ne hangsúlyozzuk:
ha akár egy ujjal is hozzád ér – persze dühből, erőszakosan – menekülj!
A verbális erőszak sem sokkal jobb, a szavak gyakran jobban fájnak, és maradandóbb sérüléseket hagynak, mint egy pofon. Az a férfi, aki pedig állandó bűntudatot, kisebbségi érzést vagy szomorúságot kelt benned, ugyanebbe a kategóriába esik.

Mennyire súlyos? 5/5
Kifejezetten. Ha ilyen kapcsolatban vagy, gyorsan és felhajtás nélkül zárd le. Aztán találkozz gyakran a barátaiddal, a családoddal, vagy bárkivel, aki meghallgat, és akinek a jelenlétében feloldódhatsz és újra magadra találsz.

 

Ezek a jelek mind arra utalnak, hogy komolyan el kell beszélgetned partnereddel, és nem szabad felülni az igazolásoknak. Gondoljátok át újra a kapcsolatotokat, és hozzatok megegyezéseket, kíméletlenül teregessetek kártyákat. Ne felejtsd el azt sem, ahogy a párodtól elfogadhatatlan az ilyen viselkedés, úgy te sem tehetsz hasonlókat következmények nélkül. Egy egészséges, boldog kapcsolat alapja a nyílt, őszinte kommunikáció, és a másik iránti tisztelet.

Amikor hazudik

A hazug ember, nemtől függetlenül, semmire sem jó, nemhogy párkapcsolatra. Amikor a kedvesed több dologban hazudott már (nem számítjuk ide a meglepetések, ajándékok szervezéséből fakadó füllentéseket), akkor számíthatsz rá, hogy olyan dolgokat tesz, amiről tudja, hogy neked nem tetszene, vagy egyenesen kiadnád az útját, ha megtudnád.

Mennyire súlyos? 3/5
Azért ez nem játék. Ha gyanakszol, érdemes leülni vele, és elmagyarázni, számodra mennyire fontos az őszinteség. Ha erre gúnyosan reagál, hirtelen dolga lesz, vagy téged kezd kritizálni, teljesen biztos lehetsz benne, hogy csúnya titkai vannak.

Amikor kinyomja a telefont

Ha épp beszélsz valakivel, még ha vitatkoztok is, a legkisstílűbb dolog az, ha rádteszi a telefont. Azt mutatja, hogy nem tisztel eléggé, nem vagy neki annyira fontos, hogy megbeszéljétek a dolgot, és élőben valószínűleg az ajtót csapná rád, kívülről.

Mennyire súlyos? 2/5
Azért eléggé riasztó. Ha ilyet tesz a barátod, beszéld meg vele, ez mennyire felháborít, vagy milyen rosszul esik neked. Egyszer még elmegy, de ha így oldja meg a konfliktusokat, talán nem kéne életre szóló társnak tekintened.

Amikor megcsal

A nők különböző álláspontot képviselnek azzal kapcsolatban, megbocsátható-e a megcsalás. Még abban sincs általános álláspont, mi számít megcsalásnak: vajon a szex, vagy a csókolózás is, esetleg már az is, ha a kedvesed gondolatban másra vágyik? Mindenki magának húzza meg a határokat, de ahhoz tartania is kell magát. Egy kapcsolatban semmilyen indokkal nincs helye egy harmadiknak – gondolatban sem.

Mennyire súlyos? 4/5
Nagyon. Az a baj, hogy aki egyszer megteszi, abban nem nagyon bízhatsz többé. Ha úgy érzed, érdemes megbocsátanod, legyél kemény: váljon újra méltóvá a bizalmadra. Ha összetöri magát, és mindenáron bizonyítani akar, ha hosszú időn keresztül képes akár olyan dolgokat is megtenni érted, ami messze túlmutat azon, ami elvárható egy kapcsolatban, akkor talán működhet. Máshogy semmiképp.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.