Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Puskázás

2008.10.22

Puskázás

 

Az iskolában való egyik kedvelt diáktevékenység a hülyéskedésen kívül, a puskázás. A diákok általában akkor alkalmazzák, amikor nem tanultak semmit sem. De érdekes módon, hiába van megírva a puska, sokszor még az sem segít!

 

Puskázni, vagy nem puskázni? Ez itt a kérdés!

,,Puskázni lehet, csak ha elkaplak, akkor egyes.``- idézet az egyik kedvenc tanáromtól. Milyen igaz is! Puskázni lehet, elvégre senki sem tilthatja meg neked, hogy mit csinálj és mit nem! Egy dologra azért érdemes odafigyelni, még pedig az, hogy a puskázási módszered lebukásmentes legyen!  


Ha már csinálsz valamit, akkor azt rendesen! Elvégre ha lebuksz, akkor az adott tanár bizalmát bizony nehezen fogod visszaszerezni, és amíg vissza nem szerzed, addig mindig meg fogja kérdőjelezni a tudásodat, hiába fogsz belepusztulni a könyvekbe!

 

 

 

A puskázásról

Minden iskolának megvannak a maga előnyei és hátrányai is. Az nem baj, ha általános iskolában puskázol, viszont akkor nem szoksz hozzá a folyamatos tanuláshoz. Az eredmény mi lesz? Szakközépiskolában sem fogsz tanulni, azt hiszed majd a puska megment! Igen ám, de mi lesz veled érettségin? Ott nincsenek ilyen lehetőségek, hacsak nem vagy valami gondolatolvasó, és nem deríted ki a tételeket! Éppen ezért egyet ne felejts el: Szakközépiskolában puskára építeni a jövőnket nem szabad! Sőt, egyáltalán nem is lehet puskára építeni a tudásodat sehogyan sem!

 

Gyakori hibák

- Sajnos sok gyerek elfelejti, hogy a tanár is volt valaha diák, így teljesen hülyének nézi a tanárt, egyszerűen ,,nem számít`` arra, hogy akár le is bukhat. Sőt, vannak olyanok is, akik szemtelen módon kirakják maguk elé dolgozat közben a könyvet. Persze a tanár nem szól, mert 1. nem akarja elhinni, hogy a diák ilyet tesz, 2. úgy gondolja, hogy inkább a gyerekre hagyja. És akkor persze szakközépiskolában jön a nagy koppanás, vagy az egyetemen, hogy hiába a kb. 4-es átlag, bizony a csemete nem hogy azt nem közelíti meg, de a 2-es átlagot is éppen csak súrolja! A puskázással csak saját magadat csapod be, éppen ezért csak akkor használd, ha tényleg sok mindent kell megtanulj, és az információk már egyre zavarosabbak számodra!

 

 

 

 

- A puska készítésekor sokan azt sem veszik figyelembe, hogy mi a puska valódi célja! Hogy miért? Egy kis lapra akarnak rengeteg kis információt írni! Azaz, a gyerek nem tud semmit se és úgy készíti az adott puskát. Pedig ez nagy hiba! A puska valódi funkciója az, hogy kisegítse a tulajdonosát hogyha pár kisebb fontossággal bíró információ nem jut eszébe, de jó lenne ha tudná, mert így akkor hozzájuthatna pár pontnyi előnyhöz, ami akár jobb jegyet is eredményezhet. De a legtöbben elrontják ott, hogy az egész dolgozatot egy papírdarabra bízzák, amit nem is biztos, hogy tudnak majd használni! Éppen ezért, ha nem is tetszik a tanulás, de egy 2-esre, sőt inkább 3-asra tanuld meg az anyagot! Így még ha a puskázással hoppon is maradsz, akkor sem 1-est fogsz kapni, hanem minimum egy kettest, amit azért könnyebb kijavítani mint egy

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

zsir

(lerant rene, 2009.01.10 11:24)

szir