Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


7 lépésben a tökéletes lábakért

2008.10.23

7 lépésben a tökéletes lábakért

A hónapok óta cipőbörtönbe zárt lábak a nyár közeledtével végre kiszabadulnak. A szellős nyári lábbelikben minden látszik, ami a hideg évszakban rejtve maradt. A ápolatlan láb kiábrándító lehet. Intenzív kúránk segítségével formába hozhatod lábfejed, mindössze hét nap alatt.

 
 
 

1. nap

Kezdjük egy intenzív puhító-hidratáló kezeléssel! Este, tisztálkodás után vegyünk egy 10-15 perces lábfürdőt. A víz ne legyen melegebb 35 foknál. Hogy puhább legyen a bőr, tegyél egy liter tejet a vízbe vagy használj speciális lábáztatót.

Az áztatás végén habkővel finoman dörzsöld át a durvább bőrfelületeket. Bánj óvatosan a habkővel, a túlzott dörzsöléssel árthatsz a bőrnek.

Következik a lábradírozás: masszírozd át alaposan az egész lábfejet láb- vagy testradírral. A radír leöblítése után puha törölközővel töröld szárazra a bőrt.

Végezetül speciálisan a láb hidratálására kifejlesztett krémmel gazdagon kend be a lábfejed, majd húzz rá pamutzoknit éjszakára.

2. nap

Ismételd meg az első nap lábáztató programját.

A már megfelelően felpuhult körömágybőrt könnyedén visszatolhatod egy fapálcika segítségével. Vágd le körmeidet körömvágó csipesszel! Bár sok nő nem kedveli ezt az eszközt, használata sokkal biztonságosabb, mint az ollóé.
Nyáron hagyhatod picit hosszabbra nőni a lábujj körmeit, hiszen a nyitott papucsokban ez nem okoz kényelmetlenséget, szépen kilakkozva azonban kecsesebbnek tűnik majd tőlük a lábfejed.

Éjszakára ismét használj hidratáló krémet és pamutzoknit.

3. nap

Iktass be mára egy lazító napot! A lábfürdő most sem marad el, de ezúttal egy marék friss (vagy három evőkanál szárított) kakukkfüvet és egy evőkanál tengeri sót tégy a forró vízbe. Hagyd kézmelegre hűlni, majd áztasd benne a lábad 10 percig. Ez a fürdő remekül frissíti a fáradt lábakat.


Gyengéden masszírozd át talpad! Ezzel javítod a bőr vérkeringését és elősegíted a méregtelenítését. A talpon 70 000 idegvégződés található, melyek segítségével a szervezet egésze kezelhető. Ezt azonban bízd szakemberre!

Végezetül következik az elmaradhatatlan hidratáló krém. A zoknit most elhagyhatod.

4. nap

Mozgasd át lábizmaidat! Járkálj legalább egy fél órát mezítláb - ha teheted természetes, egyenetlen talajon (pázsiton vagy finom kavicsos talajon), vagy akár otthon, a lakásban.

Végezz körző mozdulatokat a lábfejeddel, és mozgasd át lábujjaid. Remek gyakorlat a ceruza felvétele a földről lábujjak segítségével.
Tisztálkodás közben finoman dörzsöld át a lábfejed testradírral, éjszakára ne feledkezz meg a hidratáló krémről és a pamutzokniról.

5. nap

Kézmeleg vízben áztasd 10 percig a lábad! A kellően felpuhult körmöknek adj végleges formát! Körömreszelővel távolítsd el a nem kívánt részeket. Bár a láb körmei vastagabbak és kevésbé sérülékenyek, mint a kézé, a legszebb eredményt akkor kapod, ha csak egy irányba reszelsz.

A lábujjakon sokkal kevésbé egyenletesek a körmök, ezért itt nélkülönhetetlen a felület egyenletesre polírozása.

6. nap

Díszítsd a körmöd! Töröld át lakklemosóval a körmöket, hogy zsírmentes felületet kapj. Ha nem szertnéd színekkel kiemelni a lábujjaid, használj körömerősítőt, vagy egyszerű francia lakkot. A vékony, öntapadós csíkokat, melyek a francia lakkozást könnyítik meg, használhatod lábon is, így szebb lesz a végeredmény.
Ha színezel, ügyelj arra, hogy a szín és a minta harmonizáljon a kézfej körmeivel. A tartós eredmény érdekében használj fedőlakkot.

A teljes száradás után következik az esti krémezés. Zoknit ne húzz, inkább gyönyörködj a végeredményben.

7. nap

Vedd fel a szandálod vagy papucsod, és mutasd meg ápolt lábaidat a világnak! Ugye mennyivel szebbek így?

  

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.