Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A sminkelés alapszabályai

2009.11.22

A fiatal, egészséges arcbőr önmagában nagyon szép. Vannak azonban olyan alkalmak, amikor még szebbek akarunk lenni, mint amilyenek vagyunk, vagy el akarjuk takarni bőrünk egyenetlenségeit. A smink akkor válik előnyünkre, ha megmaradunk a természetesség határain belül, ha bőrünkkel, öltözékünkkel harmonizáló színeket használunk. 


Alapszabályok

Elsõ alapszabály! Még mielõtt bármit kennénk az arcunkra alaposan tisztítsuk le és nap végén ugyanilyen alaposan mossunk le minden festéket róla!Az arcszín a smink alapja. Ezért is fontos a - jó minõségû, a bõr légzését minél kevésbé gátló - alapozó használata (de csak akkor használjuk, ha szükséges), mert uniformizálja az arcszínt és elfedi az esetleges apróbb hibákat, a színbeli eltéréseket, pattanásokat, ugyanakkor egyenletes simaságot ad a bõrnek. Minden sminkelés az arcszín és a vele harmonizáló alapozó árnyalatának meghatározásával kezdõdik.
Két típusú arcszín van: az egyiknél az arany árnyalatai - meleg - a másiknál a  rózsaszín árnyalatai - hideg - dominálnak.

A púder arra szolgál, hogy a bõr kissé zsíros fényét könnyedén eltüntesd, de ha ezt a célt az alapozóval elérted, a púder elhanyagolható. Választhatsz por alakú és krémpúder változatot is. A porpúder egyenletes simaságot ad, és könnyen el is távolíthatod a felesleges port, a krémpúder viszont sokkal könnyebben kezelhetõ. Ha nem színtelen, hanem színes púdert használsz, akkor az legyen néhány árnyalattal világosabb, mint az alapozód! Akinek pihés az arca, vigyázzon a púderrel!A szem sminkje kiemeli a tekintet. Ezért a kívánt eredmény szerint válasszunk szempillaspirált! Még az intenzív, szép sminknél is ügyeljünk, hogy a pillák ne ragadjanak össze.
Az ajkak sminkjénél a diszkréció, hamisság, extravagánsság vagy kéj, megannyi üzenet, melyet az ajakrúzs színe és intenzitása sugároz.
Szép körömlakk, ápolt körmök, ez mindenek elõtt kifogástalan kezeket jelent, melyeket azonban ápolni kell.Hogy csinálják a profik?
 
 Arc
 Ha alapozót használsz, egyezzen meg a bõr színével, és legyen áttetszõ! Pöttyökben vidd fel bõrre, majd oszlasd el nedves ujjal vagy szivaccsal!
Nevess a tükörbe, így tudhatod meg, hová kerüljön arcpír (ha használsz). A domború részekre - arccsont, áll, orr - kell kerüljön kicsi belõle! A száj kontúrjának rajzolását az ajak szélétõl közép felé haladva végezd! Ez fõleg akkor szerencsés, ha az adott napon valahogy sápadtabbnak látod magad. Arra nagyon figyelj, hogy a pirosítód soha ne legyen erõs, feltûnõ. Legyen természetes színe, és az is csak halvány.

Szem
A szemed festésével is jó, ha csínján bánsz, hiszen egy fiatal arcot csak eltorzít az erõs smink, nem pedig szépíti. A mi célunk pedig természetesen az utóbbi. Arról nem is beszélve, hogy az erõs smink öregíti az arcodat. A szemöldök alá vanília vagy gyöngyház szemhéjport vigyél fel, majd az ujjaiddal szépen simítsd el, hogy egyenletesebbnek hasson, ettõl friss és fiatalos lesz a tekinteted.
A spirált a pillák festésekor jobbra és balra is mozgasd, ettõl még hosszúbbak és sûrûbbek lesznek szempilláink és nem ragadnak össze.Száj
A jó szájfestéshez három dologra lesz szükség: egy ajakceruzára, egy rúzsra és egy ajakecsetre. Elõször tegyél a szádra egy semleges színû alapozót, aztán a ceruzával rajzold meg a száj körvonalát. Jó, ha a ceruza egy árnyalattal sötétebb, mint a rúzs. Ha ezzel megvagy, tegyél fel valamilyen színt az ecsetre és fesd ki a szádat a közepétõl a szád sarkai felé haladva. Ha akarod, a ceruzával meghúzott vonalat kihagyhatod, ha akarod be is kenheted. Ha a rúzst ecsettel viszed fel, akkor takarékosabban és tökéletesebben dolgozhatsz. Néha elegendõ csak a szájfény, de ha határozottabb árnyalatú rúzst kenünk az ajkunkra, akkor is kenhetünk rá szájfényt!

Nagyjából ezek a legfontosabb alapszabályok a smink felrakásánál. Variálni természetesen ezerféle módon lehet, ez már a te ízlésedtõl és fantáziádtól függ.
Nem elfelejteni! Sminkben aludni nem szabad!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

jknj

(jk, 2011.11.26 10:06)

ez nagyon sz-a-r megismétlem sz sza szar SZAR!!!!!!!!!!!!

Re: jknj

(csajszii *-*, 2012.08.06 01:02)

Figyu, nemtom h ki is vagy, de leállhatsz a beszólogatással. Senki nem kíváncsi rád, ha meg valaminem tetszik, akkor nem kell hangoztatni. -.-"

Amúgy szupi az oldaal ;D^^*-*