Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ápold a lábaidat!

2008.10.16

Ápold a lábaidat!

lábáztatás - lábvíz - pedikűr - lábápolás

A női láb különösen nehéz helyzetben van, hála magas sarkú, szűk orrú lábbeliknek. Indokolatlanul kevés figyelmet fordítunk rá, pedig ez a testünk leginkább igénybe vett része, hiszen teljes testsúlyunk nehezedik rá egész álló nap. Éppen ezért érdemel különösen sok törődést és odafigyelést. Arról nem is beszélve, hogy hiába viseled a világ legcukibb papucsát, az ápolatlan láb látványát semmi nem tudja ellensúlyozni. Ha eddig nem tetted, itt az ideje, hogy rendbe tedd a lábaidat! 5 egyszerű lépésben csodát tehetsz vele!
1. lépés: Áztatás
Egyetlen szóval: kényeztetés. Kevés anyagi ráfordítással fantasztikus lábáztató ketyerékre tehetsz szert, melyek miközben felpuhítják az eltávolításra váró bőrkeményedéseket, kellemesen átmasszírozzák a talpadat is. De egy lavór vízzel is megoldhatod a dolgot: tegyél bele speciális lábáztató készítményeket, olajokat, így teljessé teheted a kényeztetést.

habkő - bőrkeményedés - sarokreszelő - pedikűr

2. lépés: Pedikűr
Nem a legkellemesebb rész, de mindenképpen a legfontosabb momentuma a lábápolásnak. Az elsz*rusodott, megkeményedett bőrt távolítsd el jó alaposan sarokreszelővel, majd még egyszer dolgozd át az egész felületet habkővel is. Ha a maximalizmusra törekszel, mindezek után jöhet a masszírozó kefe, amivel az egész lábadat átdörzsölheted körkörös mozdulatokkal - beleértve a lábfejet is. Fokozza a vérbőséget, eltávolítja az elhalt hámsejteket. Ha igazán szép, friss bőrfelületet akarsz, végezetül használj lábradírt.

3. lépés: Körmök
A lábkörmeidet mindig egyenesen vágd le, így nem sérted fel az amúgy is nagyon kényes, gyulladásra hajlamos széleket. Ezután egy reszelővel igazítsd kissé szögletes formára. Akkor igazán szép a köröm, ha a formája követi az ujjbegy alakját. A kisebb egyenetlenségeket polírozóval tüntetheted el. Ezután vigyél fel egy kevés bőreltávolítót. Figyelem: soha ne vágd a körömbőrt, mert így megsértheted a körömágyat, inkább tűrd vissza!!! Végül a köröm felületét finoman polírozd át.

4. lépés: Masszázs
Ez a lábápolás fénypontja! Választhatsz hozzá olajokat, krémeket, esetleg a kettőt együtt, de mindenképpen speciális, lábápolásra kifejlesztett készítmény legyen, ami olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek a vastagabb bőrön át is könnyedén felszívódnak. Kend be az egész lábadat, majd körkörös mozdulatokkal masszírozd végig. A talpadat különös gonddal, ujjbegyeiddel is masszírozd át! Ne feledkezz meg a lábfejedről és az ujjaidról sem, mert ezek vannak a leginkább szem előtt. Rövid ideig hagyd hatni a készítményt, és távolítsd el a felesleget.

lakkozás - lábujjterpesz - körömlakk - pedikűr

5. lépés: Lakkozás
A lakkot száraz, zsírtalanított körömre vidd fel. Válaszd el egymástól drogériákban kapható lábujjterpesszel az ujjakat. Elsőként az alapozólakkot kend fel, majd a kiválasztott színt. Az ecsettel húzz egy vonalat középen végig a körmödön, majd ezt követően fesd ki a két oldalát is. Minél gyorsabban dolgozol, annál szebb lesz a felkent lakk. Végezetül jöhet egy színtelen, fényes védőréteg.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

thx

(szerkii:))))))), 2010.04.22 15:15)

oké:)

:dybyhcdt

(tinike, 2009.01.11 08:59)

tok jo!