Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Manikűr

2008.10.16
 
A francia manikűr

A kezek számos belső érzést, boldogságot, érzelmet, szeretetet és gyengédséget kommunikálnak a külvilág felé. Ne hanyagolja el hát kezeit és körmeit! Legyen nyitott a világ felé - ápolt kezekkel!

Francia manikűr - elegáns, diszkrét és szemrevaló! Egyszerűen a legtökéletesebb manikűr!

Alapvető fontosságú, hogy a körömlakk felvitele előtt megfelelően előkészítse kezeit és kömeit. Először egy kis adag bőrradírral alaposan masszírozza át kezeit, hogy eltávolítsa az elhalt bőrsejteket. Ezt követően öblítse le, majd alaposan szárítsa meg. A kézbőr kirepedésének legfőbb oka az, hogy kézmosás után nem szárítják meg teljesen a kezeket.

 


Következhet a körömreszelés! Ha körmei töredeznek vagy berepednek, felül simítsa el és kerekítse le körmei élét. Körömreszelés közben mindig egy irányba haladjon, lehetőleg a köröm külső szélétől középre tartva. Vigyázzon: a fűrészelő mozdulatokkal végzett körömreszelés felsértheti a körmöket! Finom felületű körömreszelőt használjon, amely szinte siklik a köröm felett.
Vigyen fel egy kis olajat a körömbőrre, majd egy erre alkalmas eszközzel nyomja vissza a körömbőrt. Sohase használjon csipeszt, mert azzal bevághatja a körömbőrt. Öblítse le a kezét meleg vízzel, majd alaposan törölje meg, hogy eltávolítsa a bőrre tapadt olajat.

Ja, és ne feledkezzünk meg a lábainkról!

Vigye fel az első réteg alapozó körömlakkot, majd hagyjon pár percet a száradásra. Az alapozó réteg erősíti a körmöt, és elsimítja a körömreszelő által okozott egyenetlenségeket. Ennek köszönhetően a körömlakk felülete is simább lesz.

A körömhegy fehérítő lakkot többféleképpen használhatja, attól függően, hogy milyen végeredményt kíván elérni. A szögletes formához húzzon egy egyenes vonalat a körömhegy mentén. Ha lekerekített körmöket szeretne, kövesse a lakkal a körömhegy vonalát, és használjon sablont. A sablon segítségével egyszerűen tökéletes formájú körmöket alkothat.

Végezetül a körömhegy fehérítő lakk rögzítése érdekében vigyen fel egy réteg átlátszó, rózsaszín ragyogású körömlakkot. Várjon 10 percet, amíg a lakk megszárad. Körmei különleges ragyogó árnyalatot és extra védelmet kapnak, ha világos, csillogó lakkréteget visz fel a végén.

Voilá - kész is a tökéletes manikűr!
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gyergyoji 5

(vivien, 2010.08.30 17:36)

adleadelefon számodad

konczbeata@yaho.com

(koncz beáta, 2010.05.28 15:08)

én ezt ki is fogom próbálni