Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szépségpraktikák elérhető közelben!

2008.10.16

Szépségpraktikák elérhető közelben

Ki ne vágyna arra, hogy a legzűrösebb hétköznapon is friss és üde tekintetű mása nézzen vissza a tükörből? Sajnos a mai, rohanó világ nem könnyíti meg a helyzetünket, a folyamatos határidők, a teljesítményorientált munkák miatt túlhajszoltak, fáradékonyabbak, ingerültebbek vagyunk. Ez a megjelenésünkre is kihat, hiszen tekintetünk mindent elárul, arcunk nyúzottsági állapotáról nem is beszélve. Egy biztos, maguktól nem fognak megváltozni a dolgok, csakis rajtunk áll, hogy döntünk: bevetünk-e mindent szépségünk és fiatalságunk megőrzéséért, vagy sem?!
Van a tarsolyunkban néhány jelentéktelennek tűnő, ám annál hasznosabb módszer a kipihent, szép külső érdekében. Senki ne várjon radikálisan új tanácsokat, sőt, valószínűleg mindenki hallott már ezekről. A probléma csak az, hogy hallotta, és nem alkalmazza, mondván - ezek semmiségek. Tedd próbára magad egy hétig! Tudatosan alkalmazd az alább felsoroltakat, s meglátod, az apró dolgokból születik meg az igazi nagyság!

 - A legfontosabb: az alvás. Egy jó kiadós alvásnál semmi nem pihentet jobban. Az nem jó, ha hétközben túlhajszolod magad, majd a szombatot és a vasárnapot szinte teljes egészében az ágyban töltöd. Próbáld meg beosztani az idődet, és hétköznap legalább egyszer-kétszer minimum 1 órával korábban lefeküdni a megszokottnál!

 - Hagyj fel a káros szenvedélyekkel! Ilyen a dohányzás és az alkohol. Öregítik a sejtjeidet, és te épp az ellenkezőjére törekszel! Ha füstmentesen élsz, visszakapod arcod fényét is, s többé nem egy sápadt lény fog köszönteni reggel a fürdőszobai tükörben.

 - Sportolj, hogy szervezeted minél több oxigénhez juthasson! Arcod kisimultságában is jelentős szerepe van a mozgásnak, ráadásul remekül levezetheted a felgyülemlett feszültséget is ahelyett, hogy belülről marcangolnád önmagad a téged ért elfojtott sérelmek miatt, vagy valaki olyanon töltenéd le a mérgedet, akit nagyon szeretsz.

- Mosolyogj sokat! A legjobb, ha a napot egy jó nagy kacagással kezded. Innentől kezdve akár be is borulhat az ég, a te jókedved megmarad. Ráadásul mindenki sokkal szebb, amikor mosolyog. Ez alátámasztott tény, egyedül Victoria Beckham nem tud róla. :)

- Szánj időt magadra is! A nap folyamán, vagy este legyen egy negyed órád, amit a világtól elvonulva töltesz, s egy csendes sarokban kikapcsolsz, relaxálsz, kényezteted magad különféle nyugtató hatású illatokkal. Ha nem tudsz regenerálódni, megette a fene az egészet, csak egyre nyúzottabb és nyúzottabb leszel.
 
- Táplálkozz egészségesen! Ez nem azt jelenti, hogy mostantól mondj le a húsról, és csakis bio-zöldséget és gyümölcsöt fogyassz, de alaposan nézd meg, hogy mi az, amit beviszel a szervezetedbe. Az autónkba sem mindegy, hogy milyen üzemanyagot töltünk, nemde?

- Igyál amennyit csak bírsz! Ha elengendő folyadékot fogyasztasz naponta, a szervezetedből kimosod a nem kívánatos méreganyagokat, így nem kell aggódnod a narancsbőr, és az egyéb káros lerakódások miatt sem.

- Ne feledkezz meg a hidratálásról sem! Az a napi 10-15 perc, ameddig bekened magad testápolóval, nagyon jó befektetés a jövőre nézve, ne spórold el, különben kamatostól fizetsz meg a hanyagságodért.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

felsőzsolca

(hegedűs cinti, 2013.05.15 19:01)

Ez az oldal nagyon jó!!!!
:)

sztem jó

(Csilla, 2010.06.10 18:11)

Sztem kopj le, ha nemtetszik. Csak féltékeny vagy mert te nwemtudsz ilyet :P

:)))

(szerki, 2010.02.06 18:54)

Köszi Vanda :)

pffff

(Vanda, 2009.01.05 12:47)

Ha nemtetszik,akk ne nézd,Ennyi !!Sztem pedig tokmjo a cikk..XD

haha

(haha, 2008.12.18 16:30)

hahahaha ez egy nagy szar hihi ezt a DALMA el B**szta