Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szőrtelenítés

2008.10.17

Szőrtelenítés

 

 

 

1; Borotválás

 

Használata: a borotvát a szálak növekedésével ellentétes irányba kell végighúzni a lábadon, a bokádtól a térdedig. Ajánlatos borotvahabokat használni.

*Tipp: ha érzékeny a bőröd, használj bőrbarát termékeket!

   Előnye: egyszerű és gyors a használata, bárhol elfér, és mindig kéznél van!

   Hátránya: erősödik tőle a szőrzet, szúrós és sötétebb színű lehet, és nem sokáig, kb. 1-2 napig sima a használata után a lábad.

   Figyelj oda rá: könnyen megvághatod magad, ezért nem árt az óvatosság. Ne nyomd rá a bőrödre, és gyengéden bánj vele, mert maradandó sérüléseket is okozhat!

 

 

 

2; Szőrtelenítő krémek és habok

Használata: rákenheted a lábadra, pár percig(általában 8-10)kell rajtahagyni a bőrödön, aztán pedig langyos vízzel le kell mosni!(a termékhez tartozó használati útmutatót feltétlenül olvasd el!)

  Előnye: fájdalommentes módszer, és egyszerű, és mostanában egyre több a bőrbarát termék.

   Hátránya: a szőrszálakat szétmarja, nem valami egészséges, ezen kívül az érzékenyebb bőrűeknél kiütést okozhat.

   Figyelj oda rá: ha nyílt, vagy gyógyulóban lévő seb van a lábadon, semmiképp sem használd, csak ha már begyógyult!

 

 

 

 3; Hideggyanta  

Használata: a használati utasítás terméktől függő, de figyelmesen olvasd el a használati útmutatót, anélkül ne kezdj hozzá!

   Előnye:  nem kell feltétlenül kozmetikushoz menned, ha használni akarod, otthon is könnyen elvégezheted a műveletet, ezenkívül kb. 3-4 hétig garantáltan sima marad a lábad.

   Hátránya: nem éppen fájdalommentes, bár már vannak olyan készítmények is, amelyek egész tűrhetőek, de ügyesnek kell lenned ahhoz, hogy tökéletesen sima lábakat érj el!

4. Meleggyanta

 

  Használata: ugyanúgy, mint a hideggyantát, csak itt forró gyantával szőrtelenítik a lábadat.

   Előnye: kozmetikus végzi szakszerű technikával, és nem kell vele bajlódnod, emellett nagyon alapos és megbízható módszer. És ugyanúgy hosszantartó szőrmentességet nyújt, mint a hideggyanta.

   Hátránya: nem éppen olcsó. A bőröd a használata után pár napig lehet, hogy piros és kicsit kiütéses lesz, de ez hamar elmúlik.

 

 

5. Epilálás

 

 Használata: az epilátor egy gép, ami apró pengéi segítségével villámgyorsan tövestől kihúzza a nem kívánt szőrszálakat.

   Előnye: csak akkor kell fizetned érte, mikor megveszed a készüléket, utána már bármikor előveheted! Emellett 2-3 hétig sima lábakat biztosít.

   Hátránya: nagyon fájdalmas, mert minden szőrszál kihúzásakor fájdalmat érzel, dehát aki szép akar lenni, az szenvedjen meg érte!:)

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kiki

(kiki, 2008.12.07 17:27)

a meleggyanta pont, hogy nem olyan fájdalmas épp ellenkezőleg sokkal türhetőbb. És ha meleggyantát használunk sokkal ritkánn lesz a lábunkon a szőr!!!

Wow

(Julcsi, 2008.11.03 18:28)

wow,ez jo cikk,tetszik...Én pl.a lábamon borotvát,hónaljamon hideggyantát,a bikinivonalamon pedig krémeket használlok..xd
xP