Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jessica Alba

2009.11.29

 

 

   

Jessica Alba Életrajza

Teljes neve: Jessica Marie Alba
Született: 1981. április 28.
Születési hely: Pomona, California, USA
Magassága: 168 cm
Anyja: Cathy
Apja: Mark
Testvére: Josh
Jegyese: Michael Weatherly (színész)
Tanulmányai: 16 évesen érettségizett; Atlantic Theater Companynál tanult
Foglalkozása: színésznő

Jessica Marie Alba a kaliforniai Pomonában született 1981. április 28-án. Még gyermekkorában Jessica családja a Mississippi állambeli Biloxiba költözött. Három év múlva a texas-i Del Rio mentek át, majd végül a család Kalifornia déli részén telepedett le, amikor Jessica kilenc éves volt. Jessica már ötéves korában arról álmodozott, hogy színésznő lesz. Az első színitanodai órákat 12 évesen kezdte és 9 hónappal később már aláírt egy szerződést egy ügynökkel.
   Az első filmes debütálása 1993-ban volt a Hollywood Pictures "Camp Nowhere" c. vígjátékában. Először csak mellékszereplőnek válogatták be, majd szerencséjére a főszereplőt alakító lány kiesett, és a hajának köszönhetően ő kapta meg helyette a szerepet. A "Camp Nowhere" után Jessica a Nintendo és a J.C Penny két reklámjában tűnt fel. A televízióba is betört 1994-ben, amikor állandó szerepet kapott a Nickelodeon népszerű vígjáték-sorozatában, a "The Hidden World of Alex Mac"-ben. Később ráosztották Maya szerepét a "Flipper"-ben. 1995-ben Jessicával leforgatták a "Flipper" első részeit Ausztráliában. A hatalmas siker után a következő részekben is ő szerepelt.
   1996-ban Jessica játszotta Young Eve-t a "Venus Rising"-ban és Mariát a "Chicago Hope" egyik epizódjában. Később, 1997-ben megjelent a kanadai "Dini Petty Show"-ban, ahol a "Flipper"-beli szerepéről és színésznői karrierjéről beszélt. 1998-ban Jessica szerepelt a "Brooklyn South"-ban mint Melissa és pár hónappal később a "Beverly Hills 90210" két epizódjában mint Leanne. Feltűnt a "Love Boat: The next Wave" epizódjaiban, majd végre filmen is, a "P.U.N.K.S"-ban, amelyet 1999 januárjában dobtak a videópiacra.
   1999-től Jessica Alba egyre nagyobb népszerűségnek örvendett. Számos magazinban is megjelent. Mellékszerepet játszott a "Never Been Kissed" c. vígjátékban. Egy hónappal később egy komolyabb szerepet kapott az Idle Hands c. filmben, ahol Molly-t alakította. És végül a "Paranoid" c. film főszerepét játszhatta. 2000-ben szintén főszerepet kapott a "Dark Angel" c. filmsorozatban, amelynek producerei James Cameron és Charles H. Eglee voltak. Ez az egyik legnézettebb sorozat a FoxTv-n, amely epizódjait átlagban 10,4 millióan nézik.
   2001-ben Jessica megjelent az Entertainment Teen Edition-ben is, majd hamarosan lefotózták Michael Weatherly-vel a "People Magazine"-nak 2001 fenruárjában. Ezután számos magazin címlapján látható volt. Szerepelt a "Rosie O'Donnel Show", "TRL", "Late Night" és a "Daly Show" c. műsorokban. Szintén 2001-ben Jessica feltűnt a "People's Choice Awards" ceremónián, ahol a legjobb színésznő kategóriájában volt jelölve. Jessicát láthattuk a "Golden Globe Awards"-on is, ahol a legjobb új színésznőnek jelölték szintén a sorozatok kategóriában. 2001. májusában, Jessicát eljegyezte a 32 éves Michael Weatherly, aki a "Dark Angel" másik főszereplője.

jessica_alba_black_2178_jessica-alb.jpg image by sathishcoumar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 

 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.