Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A párok közötti veszekedés

Szinte minden pár szokott veszekedni. Ez természetes velejárója a kapcsolatoknak, hiszen nem mindig egyezik meg az emberek véleménye. Veszekedni lehet, csak nem mindegy hogyan!

 

Veszekedni lehet…

1. Egymással ordibálva, magunkból kikelve...

Na igen, a megszokott veszekedésforma. A férfi becsapja az ajtót a nő meg lerogyik az asztalra és sírni kezd. Ez egyáltalán nem megfelelő viselkedésforma. De ilyenkor érdemes elgondolkodni. Nem árt, ha pár kérdést is felteszel magadnak.

Vajon mi volt az a mondat, amely mindkettőtökből kihozta ezt? Felemelted a hangod? Csapkodtad az asztalt? Bunkó illetve cinikus megjegyzésekkel illettétek egymást? Ha ezek közül 2 minimum megtörtént, akkor ne is csodálkozz, hogy megtörtént a baj. A megoldás talán abban rejlik, hogy először kiszellőzteted a fejed és higgadtan megpróbáljátok újra megbeszélni a problémát.

 

 

2.Megbeszélve a problémá(ka)t, majdnem hogy nyugodtan..

Ez az a változat, amit kevesen alkalmaznak. Le kéne ülni és megbeszélni a dolgokat 2 normális ``felnőtt`` ember módjára. Ha érzed, hogy szakad a kötél így is és hogy mindjárt robbansz az idegességtől érdemes kérned egy kis szünetet a megbeszélés közt. Hidd el, friss fejjel könnyebb gondolkodni! Meg egyébként is te egy ember vagy, nem egy állat, akit az indulatai/ösztönei irányítanak. Van amivel gondolkodj, ezért néha használd is. Természetesen ezt így kamaszfejjel nehéz hallani vagy elfogadni, de ha nem szeretnél felnőtt korodra egy őrjöngő idióta lenni, nem árt, ha már most úgy viszonyulsz egy kicsit a veszekedéshez mint egy felnőtt.

 

 

Pár dolog, amiből veszekedés sülhet ki…

-Felemeled a hangod, és ehhez némi szemtelen és fölényes hangstílus is párosul. Ezzel aztán igazán beindíthatod a veszekedést.  Jobb, ha tartod magad a megszokott hangodhoz, ugye milyen nehéz nem visszaordibálni, amikor veled is üvöltöznek? Gondolj erre!

-Csapkodod az asztalt, vagy az ajtót, föl s alá járkálsz kínodban, rágod a körmöd és úgymond ``görbén`` nézel a párodra.  Ilyenkor jobb lenne, ha kimennél egy kicsit a levegőre, sétálni, vagy csak kocogni, de egy edzőterem is megoldást nyújthat hogy levezesd a feszültséged és akkor végre tudnátok normálisan beszélni a pároddal.

-Sértő dolgokat vágsz a másik félhez. Ez a legrosszabb amit tehetsz. De gondolkozz csak el! A problémát akarjátok megoldani,  de ha te nekiállsz sértegetni őt, mér réges-réges elveszett a hangulat, hisz te rögtön rátámadsz,  feleslegesen.

 

Igyekezz, hogy vita közben…

-Ne az érzéseid irányítsanak! Próbálj meg ember módjára viselkedni. Ha erre nem vagy képes, bizony előbb-utóbb ennek a kapcsolatnak vége is lesz. Ugye te sem szeretnéd, ha egy ilyen kis semmiség miatt legyen vége, amit ez kis odafigyeléssel ki lehet küszöbölni?

-Ha más az álláspontod, mint a társadnak azt értelemszerűen és lehetőleg nyugodtan próbáld meg elmondani. Igyekezz minél több észérvet felsorakoztatni, hogy szerinted miért van igazad. Figyelem! A  ,,Csak, mert nekem van igazam!`` mondat nem számít észérvnek, sőt inkább bunkóságot sugall. Ezzel csak fölhergelheted a párod, aminek rossz vége lehet.

-Hallgasd végig a másikat! Ezt már kicsi korod óta mondogatják neked, de sajnos még mindig vannak olyanok, akiknek csak az a fő, hogy elmondják a saját véleményüket, utána meg már nem is érdekli őket a másik. Ha a társad végighallgatod, akkor ezzel is jelzed számára, hogy igenis fontos neked! Az adott élethelyzetekben előfordulhat, hogy nem mindig akarod meghallgatni a párodat, mert már amúgy is egy időzített bomba vagy egy hosszú és kemény nap után. Ez érthető. De, ha úgy döntesz, hogy még is  meghallgatod, akkor közben ne vágj grimaszokat, vagyis arcokat és ne is foglalkozz mással. Ne játssz labdával közben, ne tördeld  a kezed, mert ez mind bántó lehet számára és ez is lehet egy ok, hogy felkapja a vizet és vita alakuljon ki közöttetek. Éppen ezért nyugodtan mondhatod neki, hogy meghallgatod máskor, de ne sokáig húzd az időt, mert a végén már a kedve is elmegy az egésztől és nem mondja el neked amit szeretett volna. Így csak gyülekeznek benne a gondok, amik majd egyszer majd biztosan a felszínre fognak törni, és majdnem hogy biztos, hogy te húzod a rövidebbet érzelmi téren is.  

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Free XEvil Demo is decoding 99% types of captcha

(LatonyaSworm, 2018.03.25 23:25)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve any anti-bot captcha.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

fifa manager 15 скачать торрент русская

(exethVob, 2018.03.08 12:37)

Верная фраза

---
Я извиняюсь, но, по-моему, Вы допускаете ошибку. Давайте обсудим. Пишите мне в PM. скачать бесплатно fifa 15 ultimate team, скачать fifa 15 через торрент полную версию а также <a href=http://15fifa.ru/skachat-fifa-15/12-skachat-demo-versiyu-fifa-15-besplatno.html>скачать фифа 15 демо</a> fifa 15 new season скачать

XEvil will crash worldwide internet

(Mashamix, 2017.12.13 10:38)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet captcha.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5